برای آشنایی هر چه بیش تر شما با این فرآیند، می توان به اختصار گفت که وقتی تولید کننده ی ظرف IML تصمیم می گیرد از لیبل قالبی (Container) برای تزئین استفاده کند عوامل متعددی را قبل از اضافه کردن عملیات لیبل زنی به فرآیند تزریق قالب خود باید در نظر بگیرد.
یکی از اولین موارد اتوماسیون، مرحله ی قرار دادن لیبل درون قالب است. دستگاه های قالب گیری تزریقی که به بازوی رباتیک مجهزند می توانند به طور خودکار ليبل را وارد محفظه قالب کرده و درون آن قرار دهند.
برای این کار باید در انتهای بازوی روبات تغییر اعمال کرده و آن را برای انجام این کار تنظیم کرد. البته ليبل را به صورت دستی می توان وارد قالب کرد ولی به طور طبیعی این روش از دقت چندانی برخوردار نخواهد بود و به زمان بیشتری نیاز دارد.
یکی دیگر از موارد برداشت لیبل توسط بازوی روبات است. برای این کار لیبل ها را ابتدا باید به صورت ورق برش زده و سپس آنها را درون یک خشاب یا کاست قرار داد.
سپس انتهای بازوی روبات با استفاده از کلاهک های مکشی، لیبل ها را تک تک برمی دارد. مشکل اینجاست همواره بین ورق های لیبل، الکتریسته ساکن اینجا می شود که باعث می شود به هم بچسبند. به همین خاطر برخی مواقع بازوی خودکار، دو لیبل را همزمان بر می دارد و برای رفع این مشکل باید از تجهیزاتی که الکتریسته ساکن بین ورق ها را از بین می برند استفاده کرد. البته استفاده از این تجهیزات باعث افزایش هزینه ها می شود.
برای حل این مشکل نیز می توان از لیبل هایی استفاده کرد که به صورت تک تک و به صورت رول چاپ شده اند و با استفاده از یک سیستم توزیع لیبل در اختیار بازوی متحرک قرار می گیرند.
یکی از پیچیده ترین مراحل فرآیند لیبل زنی به شیوه قالبی، ثابت نگه داشتن لیبل درون قالب در هنگام تزریق پلاستیک است. برای این کار از روش های گوناگون استفاده می شود.
استفاده از الکتریسیته ی ساکن در فرآیند لیبل زنی قالبی مزایای فراوانی دارد. زیرا نیاز به استفاده از نیروی مکش درون قالب را از بین می برد. در این روش ليبلی که از مواد و ساخت مناسب برخوردار است با استفاده از الکتریسیته ی ساکن باردار می شود.
پس از باردار شدن لیبل برای چسبیدن به سطح فلزی پرداخت شده قالب تمایل پیدا می کند و به آن می چسبد و سپس می توان عمل تزریق را انجام داد. در فرآیند الکتریسیته ی ساکن، ربات، لیبل را از درون خشاب لیبل ها با استفاده از نیروی مکش بر می دارد. بار الکتریکی بسیار قوی هنگامی که انتهای بازوی ربات ليبل را بر می دارد یا هنگامی که لیبل به قالب نزدیک می شود، به لیبل منتقل می شود.
ربات ليبل را درون سطح قرار می دهد. در روش الکتریسیته ی ساکن هیچ نوع نیروی مکشی برای چسباندن لیبل به سطح درون قالب مورد نیاز نیست. برخی از مراکز قالب گیری تلاش کرده اند تا عمل باردار کردن لیبل و قرار دادن آن روی قالب را به صورت دستی انجام دهند ولی تجربه نشان داده که هزینه ی نیروی انسانی با روش دستی بسیار بالا است و زمان تولید را هم تا حد زیادی افزایش می دهد.
ویژگی های کلیدی لیبل های قالبی خواص فیزیکی و الکتریکی لیبل هایی که در روش الكترو استاتیک مورد استفاده قرار می گیرند بسیار اهمیت دارد. سطح ليبلی که قرار است با محفظه ی قالب تماس پیدا کند باید کاملا عایق باشد تا بتواند بار الکتریکی را پذیرفته و آن را حفظ کند. هر چه مقاومت لیبل بالاتر باشد بهتر می تواند بار الکتریکی را حفظ کرده و آن را به سطح محفظه ی قالب فلزی منتقل نکند.
اگر الكتریسیته در هنگامیکه لیبل با قالب تماس پیدا می کند حفظ نشود نیروی چسبندگی از بین رفته، و لیبل لیز می خورد و در جای خود قرار نمی گیرد. میزان مقاومت ليبل را می توان با تجهیزات مقاومت سنج اندازه گیری کرد. اگر از مرکب های رسانا و همچنین پوشش یا لمینیت استفاده می شود، آنها باید در پشت لیبل و طرف دیگر آن که با قالب در تماس نیست چاپ شوند یا قرار بگیرند.
البته جنس و نوع لیبل تنها یکی از عواملی است که میزان چسبندگی لیبل به قالب را در طول قالب گیری تعیین می کند. موارد دیگر از جمله حرارت قالب گیری، ساز گاری پلیمر با لیبل، مکان موقعیت محفظه قالب، و شدت جریان مواد مذاب در هنگام تزریق از دیگر مواردی هستند که در چسبندگی لیبل در طول فرآیند تزریق تاثیر دارند. به همین خاطر حتما باید از نظرات و توصیه های متخصصان این رشته IML قبل از نصب و راه اندازی سیستم، بهره مند شد. بنابراین در همین راستا شرکت تک تا پارس برای شما مشتریان گرامی داخل و یا خارج از کشور این امکان را فراهم نموده است که در صورت نیاز به راهنمایی، مشاوره و یا ثبت سفارش خود از مراحل طراحی و چاپ لیبل IML تا تولید ظروف سفارشی موردنظرتان، بتوانید به صورت شبانه روزی (۲۴ ساعته) و با اطمینان و آسودگی خاطر با کارشناسان ما تماس بگیرید.